first weeks of school

Weer een kleine (eigenlijk een hele grote) update vanuit Amerika!
Het laatste wat ik geloof ik geschreven heb is het 'labor weekend', dus ik zal daar dan ook beginnen.

Maandag  4 september was het 'Labor Day' in Amerika. Aangezien we hier niet zoveel van meekregen had ik gevraagd of we 's ochtends konden gaan hiken in de buurt. Uiteindelijk besloten we dus om naar de 'Eternal Flame' te gaan, wat een kleine hike was naar een bepaald natuurgebied waar een vlam brandt binnen in de rotsen. Ze zeggen dat de vlam altijd brandt, maar het blijkt dus dat hij af en toe wel uit gaat, en dan steken mensen hem gewoon zelf weer aan haha. Aangezien de flame zelf redelijk dichtbij was, zijn we een andere route terug gaan lopen wat een stuk verder was. 

De dag erna, dinsdag 5 september, was dus mijn allereerste schooldag! Ik vond het heel spannend, maar had er ook mega veel zin in. Het verliep allemaal best soepel, omdat iedereen hulp aanbood en ik ook steun had van de meisjes van het zwemteam. De eerste paar dagen waren we echter niet veel bezig met nieuwe stof voor de vakken, omdat de meeste lessen bestonden uit introducties, en praatjes etc.
Hoe aardig en geïnteresseerd de mensen ook waren, ik merkte wel dat ik me niet heel lekker voelde. Ik vond het nogal lastig dat iedereen elkaar al zo goed kende (aangezien het een schooldistrict is, zitten vrijwel alle leerlingen al sinds de basisschool bij elkaar in de klas), en dat alle 'groepjes' al gevormd waren. Hierdoor voelde ik me af en toe alleen waar ik nogal moeite mee kreeg.
Gelukkig kreeg ik genoeg aandacht van alle kanten wat het allemaal verzachtte haha.
Naarmate de schooldagen voorbij gingen wende ik gelukkig steeds meer. Hierdoor ging alles wat soepeler en voelde ik me ook beter.

De schooldeuren openen om 7:30. Vervolgens krijg je dan tijd om je spullen in je kluisje te leggen, en eventueel naar een leraar te gaan bijvoorbeeld. Dan moet je in je 'homeroom' zijn om 7:55 (dat is een soort van je mentorklas). En daar krijg je dan de kans om huiswerk bij te werken, leraren nog extra vragen te stellen, of de school geeft dan announcements. Om 8:08 eindigt homeroom, en om 8:12 begint first period. Je krijgt dus telkens 4 minuten of van klaslokaal te wisselen, wat nog best pittig is als je eerst langs je kluisje moet om je boeken op te halen op de derde verdieping..

De lessen gaan tot nu toe best goed allemaal, alleen vind ik US history ontzettend lastig omdat de leraar echt mega snel praat en omdat ik praktisch niets weet van de Amerikaanse geschiedenis haha. Ook vind ik Algebra wel lastig, omdat alle termen in het Engels zijn die ik dus allemaal niet ken. Ook geeft ze het vak heel anders, omdat ze niet eerst de dingen uitlegt. En aangezien ik al geen ster ben in wiskunde maakt dit het soms wel wat pittiger. Maar verder gaat het tot nu toe prima en heb ik meer dan alle punten binnen voor de meeste vakken (meer dan alle punten krijg als je 'extra credit' krijgt voor bijvoorbeeld vroeg ingeleverd huiswerk).
Ook is het heel grappig want ik krijg heel vaak gewoon random complimentjes al ik door school loop. Dat mensen naar me toe stappen en iets heel liefs zeggen.
Ook krijg ik nu vaak te horen; Huh, je bent niet Amerikaans? Blijkbaar lijk ik gewoon niet zo buitenlands haha. Ik heb zelfs te horen gekregen van mensen dat ze dachten dat ik uit Italie kwam, en vaak Finland. En als ze wel weten dat ik een foreign exchange student ben denken ze vaak dat ik uit Duitsland kom haha. Oh! En de meeste mensen verwarren the Netherlands met Neverland van Peter Pan.. Je wilt niet weten hoe vaak ik heb gehoord dat mensen dachten dat ik uit hetzelfde land als Peter Pan kwam..

Om eerlijk te zijn weet ik niet meer precies wat ik alle weekenden gedaan heb, maar het was veel leuks (ik had alles in mijn notities staan, maar aangezien mijn mobiel nu kapot is... Ik zal zometeen uitleggen wat hier het verhaal achter is haha).
Een aantal losse dingen die ik me herinner zijn bijvoorbeeld dat ik op pad ging zaterdagavond 9 september, met Tia, Lexie, en  Lexie's ouders. Ze haalden me zomaar op en namen me mee naar een hele leuke plek; the apple mill. Dit was een heel schattig oud winkeltje waar apple cider gemaakt wordt. Ook verkopen ze er andere lekkere dingen zoals verschillende donuts en caramel appels. Vervolgens namen ze me mee naar de grote outlet mall in Niagara Falls waar we de avond wat hebben rondgelopen. Later die avond gingen we nog wat kaartspellen spelen bij Lexie thuis en daarna werd ik opgehaald.

Zaterdag 15 september gingen Angela en ik homecoming dress shoppen! Dit was super leuk, ook al was ik steeds een beetje gestrest omdat ik bang was dat ik niet de juiste jurk zou vinden, maar het was uiteindelijk gelukt!

Woensdag 20 september ging ik na school wat eten bij 'Salsaritas' met mijn liaison (afs contactpersoon) Barbara. Dit was een Mexicaans restaurantje wat echt ontzettend lekker was! Ik vind het echt heel fijn om met haar te praten, want ze weet echt precies hoe ik me voel en wat ik allemaal doormaak momenteel. Vorig jaar had zij ook een afs student in huis, en het jaar daarvoor was ze ook liaison. Ook is ze de schoolpsycholoog wat ervoor zorgt dat ze altijd de juiste vragen weet te stellen haha.

Ook een hele leuke ervaring was 'Spirit Week'. Dit is de week voor de homecoming football game en dance. Dit was de week van 18 september tot 24 september. Elke dag is er dan een thema op school waarnaar je je moet verkleden. Maandag was het Superhero Day, dinsdag Decades Day,  woensdag Disney Day, donderdag Classcolour Day (seniors hadden de kleur zwart), en vrijdag Blue and Gold Day (de kleuren van onze school). Donderdag was er dan een event genaamd 'powederpuff'. Dat hield in dat de rollen werden omgedraaid; de meisjes speelden een football game, en de jongens zouden gaan cheerleaden. Uiteraard had ik me wel aangemeld om deel te nemen, maar gelukkig hoefde ik niet vaak echt in het veld te spelen (want ik snapte totaal niet wat ik aan het doen was aangezien ik de regels nog steeds echt niet snap..) Na de game hielp ik en een aantal mensen nog met allemaal posters ophangen in de gymzaal. Dit was voor de dag erna. Alle vier high school grades (freshman, sophomore, junior and seniors) kregen als het ware 1/4e van de gymzaal die ze moesten versieren met posters.
Vrijdag was het dan 'pep rally' en ik snap zelf nog steeds niet wat het nou echt inhoud haha. De lessen waren die dag verkort, en rond half twee begon de pep rally. Er was hele harde muziek, en alle leerlingen en docenten van de high school waren aanwezig. Eerst werden alle sportteams opgenoemd, en ik moest dus ook naar voren rennen toen het zwemteam aan de beurt was, en we weten allemaal hoe ongemakkelijk ik dat vond haha.
Vervolgens werden er allemaal kleine spellen gedaan met leerlingen en docenten. Uiteindelijk hadden wij (de seniors) uit het totaal gewonnen (van de spellen, de powderpuff, and decorating the gym).

's Avonds was de jaarlijkse bonfire wat echt mega leuk was!! Op het grasveld voor school hadden ze een mega groot vuur gemaakt, een beetje vergelijkbaar met het Nederlandse paarvuur, waar iedereen om heen stond. De sfeer was echt fantastisch haha
Later die avond waren we bij James' moeder die onze nagels ging doen voor homecoming! Ze had zo'n apparaat voor gelnagels, dus het resultaat is heel erg mooi geworden. Nadat alle nagels mooi gelakt waren keken we daar nog een film met Angela, Maria, James and Willie wat heel erg leuk was!

Zaterdag was dan eindelijk de homecoming dance! Overdag was eerst de homecoming football game van ons team die we gelukkig gewonnen hadden. Rond 4 uur begonnen we dan met klaarmaken en omkleden! Toen we ons helemaal klaargemaakt hadden reden we naar het huis van een vriendin van ons, waar we onze andere vriendinnen zagen. Dat was echt weer een typisch Amerikaans moment, want wij stonden met een stuk of 8 meisjes een half uur te poseren terwijl alle ouders duizenden foto's aan het maken waren haha.
Vervolgens reden we naar de school, want homecoming is altijd in de gymzaal. Deze was echt prachtig versierd zoals je in films altijd ziet; met ballonnen, overal kerstlichtjes, en zelfs een photobooth.
De homecoming dance was echt zo zo leuk. Waar in Nederland tegenwoordig sommige mensen alcohol nodig hebben om op hun gemak te dansen, was hier niets van te bekennen. Iedereen, maar dan ook echt iedereen, was zo lekker aan het dansen! En dan bedoel ik niet het zachte geschuifel van de voetjes, maar echt het goede soort! Wat ook heel leuk was, was dat er af en toe liedjes gedraaid werden waar een algemeen bekende dans bij hoorde, dus dan zag je ineens de hele menigte die dans doen. Soms was dit wel een beetje awkward als ik deze niet kende, maar gelukkig had ik genoeg mensen om me heen waarvan ik het na kon doen!
Na de dance was ik met een paar vrienden naar downtown Buffalo gegaan om daar Mexicaans te gaan eten. De sfeer en het decor was helemaal top, maar het eten iets minder helaas.
Vervolgens reden we naar James' huis, en hielden we daar een sleepover met z'n 7en. Dit was ook weer super gezellig omdat de meesten uiteindelijk op de bank in slaap zijn gevallen, eentje op de grond, en twee in een apart bed. Echt een hele leuke avond!

Zondag 24 september werden we 's ochtend opgehaald, en gingen we door naar kerk. 's Middags reden we naar een strandje dichtbij waar we de hele middag heerlijk in de zon hebben gelegen (omdat het de hele week al 30 graden is??).

Ondertussen is dus ook mijn mobiel kapot zoals ik eerder al even zei. Toen ik vrijdag bij mijn kluisje stond met alle schoolspullen, is die helaas uit m'n hand geglipt. Hij viel echt keihard plat op de grond en toen wist ik al hoe laat het was..
Na veel opties doorgespit te hebben, heb ik zondag avond toch besloten om de nieuwe Iphone 8 te bestellen. Mega veel geld, maar het voelt voor mij wel als een goede investering. En gelukkig is die hier natuurlijk veel goedkoper dan in Nederland :)
Ik heb ondertussen wel een tijdelijke mobiel gekregen van iemand omdat mijn nieuwe Iphone 3 tot 5 oktober komt, maar ik heb nog wat technische problemen (vooral omdat ruben's techniek service niet bereikbaar is hier) dus helaas..
Ik heb dus helemaal geen whatsapp tot die tijd, dus voor degene die zich afvragen waarom ik niet reageer op jullie berichtje, dit is de reden haha. Ik ben verder wel bereikbaar op de mail of eventueel facebook als jullie echt iets willen vragen of zeggen, aangezien dat op de laptop/safari kan!

Vandaag, woensdag 27 september, was het 'staff development day', wat betekende dat wij een dagje vrij van school kregen! Angela en ik besloten downtown Buffalo in te gaan, omdat ik dat nog niet echt uitgebreid had gedaan. Aangezien het nog steeds super lekker warm was hadden we echt een prachtige dag om dit te doen. We gingen eerst gewoon wat rondlopen, artgallerie's bekijken, en in kleine winkeltjes rondsnuffelen. We kwamen zelfs aan de praat met een ontzettend lieve vrouw uit Indonesië die volgend jaar Amsterdam wil bezoeken. En ze bood ons zelfs een slaapplek aan als wij ooit naar Indonesie wilden reizen!!
Vervolgens gingen we naar het deck van City Hall waar je uitkeek op heel Buffalo wat heel gaaf was. Uiteraard was het niet zo indrukwekkend als het Rockefeller Center view in New York, maar alsnog was dit heel gaaf haha. Hierna zijn we wat gaan eten in een super leuk tentje waar we onze eigen salades konden samenstellen. Als laatste namen we de tram naar Canalside, wat aan de rand wat de stad ligt aan het water. Hier wordt bijvoorbeeld veel geschaatst in de winter, en worden concerten gegeven in de zomer. Echt een heel leuk stukje Buffalo!

Morgenavond gaan we uit eten met het zwemteam waar ik mega veel zin in heb, en vrijdagavond hebben we dan een sleepover met zijn allen! Dit is de jaarlijkse swimsleepover waar ik dit jaar dus deel van mag zijn! Zaterdag gaan James, Willie, Angela en ik naar Darien Lake met z'n vieren, wat een amusementpark is met heel veel attracties. Heb ik zo veel zin in! Aankomende zondag heb ik nog een AFS activiteit, namelijk; de post arrival orientation and family picknick.
Het laatste ding wat gepland staat voor de komende tijd is mijn AFS Washington trip!! Ik vertrek 6 oktober met de bus naar Washington DC waar ik voor vier dagen blijf met alle 'Western New York' exchange students. Daar slapen we ook bij gastgezinnen waar ik echt heel veel zin in heb. Gewoon om toch weer even te ervaren hoe het er bij andere gezinnen aan toe gaat. We blijven daar dus vier dagen, en dan ga ik de 9de alweer naar huis..

Verder heb ik ook nog minder leuk nieuws, maar aangezien ik dit liever niet uitgebreid om mijn blog wil schrijven mag je me altijd een berichtje of mailtje sturen als je wilt weten hoe en wat. Maar het komt er op neer dat ik van gastgezin ga switchen. Dit zal ook gaan betekenen dat ik verplaatst wordt naar een andere school, wat ik ergens opnieuw wel weer spannend vind omdat ik hier net een beetje gewend ben. Er is nog veel onduidelijkheid over wat de toekomst nu allemaal zal gaan brengen, maar het voelt in ieder geval goed. En uiteraard zal ik jullie ook op de hoogte houden..

Aangezien mijn mobiel dus kapot is kan ik helaas weinig foto's toevoegen (en ben ik waarschijnlijk al mijn foto's van september kwijt..), maar ik heb nog een aantal foto's van het begin van deze maand op mijn spiegelreflex, en foto's van vandaag in Buffalo, en gelukkig hebben wat andere vriendinnen nog foto's kunnen sturen. Dus die zal ik uiteraard toevoegen! Als ik op een wonderbaarlijke wijze toch mijn oude foto's terugkrijg zodra ik mijn nieuwe mobiel heb, voeg ik de foto's van de afgelopen weken gewoon toe aan mijn volgende blogpost.

Ik wil nog even dankjewel zeggen tegen alle lieve mensen van thuis die een berichtje hebben gestuurd en tegen papa en mama omdat ze echt altijd voor mij klaar staan als ik ze even nodig heb. Ik ben jullie allemaal ontzettend dankbaar!!



''You will
be lost,
You will
be lonely,
You will
change.''




The Eternal Flame!


Eternal Flame hike












First day of school! Helaas is de foto wazig.. sorry!

High school bonfire

In front of the bonfire!

Homecoming picture



Downtown Buffalo!










(En nee pap, de salade tipte helaas nog steeds niet aan onze salades. Kwam wel in de buurt..)



City Hall!

Uitzicht vanaf het deck van City Hall





Een van de Navy schepen naast Canalside


Canalside!






Reacties

  1. Harrah's Casino & Hotel - Mapyro
    Welcome to Harrah's Casino 춘천 출장마사지 & Hotel, a non-smoking 양산 출장마사지 casino. 여주 출장마사지 Enjoy the hospitality of 용인 출장안마 your local 거제 출장안마 Harrah's Resort in Hanover, Virginia.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten